PACT: „Candidez.eu este o platformă prin intermediul căreia vom susţine candidaţii independenţi la alegerile locale”

PACT: „Candidez.eu este o platformă prin intermediul căreia vom susţine candidaţii independenţi la alegerile locale”

IMG_3359Iniţiată de Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) şi lansată recent, campania Candidez.eu susţine cetăţenii care doresc să candideze ca independenţi la alegerile locale din iunie 2016.

Astfel, până sâmbătă, 26 martie a.c., ora 23:59, fiecare cetăţean, dornic să candideze la alegerile locale se poate înscrie pe platforma menţionată, iar dacă va fi selectat pentru susţinere, acesta va beneficia de vizibilitatea şi de know-how-ul partidului PACT (training-uri, dezbateri, discursuri, plan de campanie etc.).

„Ne dorim ca cetăţenii să vină pe această platformă şi să ofere feed-back. Sperăm astfel ca oamenii să iasă în faţă şi să îşi asume responsabilităţi, căci atât timp cât ei cred şi luptă pentru comunităţile lor noi îi susţinem. Vrem cetăţenul independent să treacă peste teama aceasta de a fi de unul singur”, a declarat Sebastian Burduja, unul dintre fondatorii PACT.

Cum te poţi înscrie pe Candidez.eu

Înscrierea se face prin completarea formularului de înregistrare din categoria CANDIDEAZĂ

Ulterior vei primi un e-mail/telefon pentru a trimite CV-ul şi alte informaţii relevante candidaturii.

Candidez.eu

Dacă doreşti să nominalizezi pe cineva (un prieten, o cunoştinţă), poţi face acest lucru copletând formularul specific categoriei NOMINALIZEAZĂ

Dată fiind întârzierea procesului de înregistrare a partidului la Tribunalul Bucureşti, PACT a schimbat strategia, mizând astfel pe susţinerea candidaţilor independenţi.

„Am vrut să facem lucrurile într-un mod transparent, astfel, dacă vor fi mai mulţi înscrişi pentru aceeaşi candidatură, vom aplica procesul de votare, de alegere între aceştia, în mediul online. Aplicaţiile odată înscrise şi acceptate de noi vor fi publice. Şi ţinem să menţionăm că nu acceptăm persoane care au activat 15-20 de ani în partidele vechi, iar mai nou au devenit independente.Dincolo de toate avem criterii stricte pe baza cărora vom alege” a specificat Sebastian Burduja.

Alte subiecte discutate pe parcursul conferinţei:

  • Campania “Candidez ca un hoţ”, ce presupune semnalarea partidelor care au început campania electorală înainte de termen. „Unele partide au început campania electorală înainte de termen, însă aceasta pare fi ascunsă sub sintagma de publicitate politică, ce nu este guvernată de nici o lege. Prin proiectul nostru facem apel la atenţia cetăţenilor cu privire la acest aspect, la faptul că nu există concurenţă loială!” a declarat Alin Iliescu, membru PACT.
  • Insuficienţa spaţiilor verzi. „Există prevederi legate de spaţiile verzi, dar acestea nu se prea respectă, din contră, chiar se fac abuzuri. În ceea ce ne priveşte propunem măsuri precum: descurajarea transportului personal ce va conduce la diminuarea carosabilului şi la mărirea spaţiului verde şi adoptarea regulamentelor de toaletare a pomilor.” a declarat Alexandru Pânişoară, membru PACT.
  • Negocierile cu partidele noi. Conform membrilor PACT nu există dorinţă de colaborare, de alianţă la nivelul partidelor mici, nou înfiinţate. „Din păcate politica nouă începe să semene tot mai mult cu cea veche. Observăm oameni mânaţi de interesul personal, care nu înţeleg că pe cont propriu şansele de a schimba ceva sunt foarte mici. Noi le-am transmis tuturor dorinţa noastră de colaborare, dar de cele mai multe ori răspunsurile au fost negative sau inexistente. Astfel, la final ne vom lăuda cu procentele mici şi zadarnice.” a specificat Cosmin Drăgoi, membru PACT

 Photo

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0