Piraeus Bank îl adoptă pe Quantifi, un sistem de ultimă generaţie de analiză, risc şi raportare

Piraeus Bank îl adoptă pe Quantifi, un sistem de ultimă generaţie de analiză, risc şi raportare

Piraeus Bank (Piraeus), cea mai mare bancă a Greciei, anunţă că a asimiliat sistemul Quantifi, un furnizor specilizat de risc, analiză şi soluţii de tranzacţionare, considerat cel mai inovativ de pe piaţa greacă, potrivit unui comunicat de presă.

Ca parte a strategiei întregului său sisteml de bănci, Piraeus a incheiat un parteneriat Quantifi pentru a acoperi cuantificarea contractuală, analiza şi raportarea din cadrul Departamentului de Trezorerie, se mai arată în comunicat.

Oficialii Piraeus reamintesc că această bancă a jucat un rol esenţial în sprijinirea redresării economiei greceşti şi în restabilirea încrederii în băncile greceşti. Pentru a ţine pasul cu condiţiile de piaţă, managementul Piraeus a decis să integreze Quantifi în arhitectura actuală a sistemului său de IT. Noul sistem a fost selectat din rândul celor avansaţi furnizorii de tehnologie de risc.

„Quantifi s-a situat cel mai bine în a ajuta la execuţia strategieie noastre de a acoperi o parte critică a cerinţelor de reglementare cu impact semnificativ asupra Cerinţele noastre de Capital. A fost important să selectăm o soluţie cu evaluare matură, cu funcţionalitate de analiză şi raportare care s-ar putea integra perfect cu sistemele noastre existente.”, a declarat Jannis Delis, General Manager , Operations Technology & Organisation, Piraeus Bank.

“Introducerea Quantifi acoperă decalajul în funcţionalitatea noastră, optimizează procesul de business şi reduce costul total al exploatării.”, a adăugat Jannis Delis.

“Suntem încântaţi că am fost selectaţi de Piraeus ca parte esenţială a infrastructurii lor de tranzacţionare şi risc.”, a spus Roland Jordan, şeful Departamentului de Vânzări al Quantifi.

“Profunzimea şi flexibilitatea soluţiei noastre integrate permite Quantifi să configureze setupuri pentru bănci de diferite dimensiuni. Noi am demonstrat această flexibilitate odată cu alte implementări bancare de anevregură în Germania, Marea Britanie, Franţa şi, acum, în Grecia.”, a completat Roland Jordan.

Fondat în anul 2002, Quantifi este apreciat de cele mai sofisticate instituţii financiare ale lumii, incluzând cinci dintre cele mai mari bănci la nivel global, sau de alte instituţii de prestigiu din 40 de ţări, potrivit comunicatului.

Piraeus Bank Group are aproximativ 18.500 de angajaţi în opt ţări din Grecia şi Europa de Sud-Est, inclusiv din România. Grupul lucrează pentru 5,6 milioane de clienţi. Activele totale ale grupului se ridicau la 82,2 miliarde de euro la 30 septembrie 2016. Piraeus Bank Group anunţa şi împrumuturi nete de 48,3 miliarde euro şi depozite ale clienţilor de 39,3 miliarde euro la aceeaşi dată.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0