Platforma BIND automatizează raportarea către Centrala Riscului de Credit a Agricover Credit IFN

Platforma BIND automatizează raportarea către Centrala Riscului de Credit a Agricover Credit IFN

  • Instituțiile Financiare Non Bancare depun peste 30 de rapoarte către autorități, pentru care prelucrează volume mari de date
  • Agricover Credit IFN obține raportarea CRC 100% automatizat, în doar 5 minute
  • 38% dintre companiile care investesc în automatizare vizează eliminarea procesării manuale a datelor

New Business Dimensions, companie specializată în procesarea și analiza datelor și Agricover Credit IFN, principala instituție financiară non-bancară specializată în finanțarea agriculturii din România au finalizat implementarea unei soluții pentru automatizarea obținerii raportării lunare către Centrala Riscului de Credit. Soluția implementată facilitează procesarea a peste 100 de atribute asociate debitorilor cu expunere mai mare de 20.000 de lei și reduce timpul de obținere al raportării CRC la doar 5 minute. 

Instituțiile financiare care acordă credite sunt obligate conform legislației în vigoare să trimită un raport lunar către Centrala Riscului de Credit cu date referitoare la debitele care depășesc plafonul de 20.000 de lei. Obținerea acestui raport implică procesarea unui volum mare de date, care trebuie colectate din mai multe sisteme operaționale, corelate și validate. În lipsa unor instrumente dedicate, obținerea acestui raport poate necesita multiple intervenții manuale și poate dura mai multe zile. Mai mult, alături de raportarea CRC, instituțiile din domeniu trebuie să pregătească alte peste 30 de rapoarte distincte către Banca Națională, Ministerul de Finanțe, Institutul de Statistică și alte instituții de monitorizare, ceea ce, în lipsa unei soluții de automatizare, necesită zeci de ore de muncă.

Colaborarea cu New Business Dimensions a avut ca obiectiv automatizarea procesului de raportare către CRC, iar rezultatele obținute ne mulțumesc. Prin implementarea soluției BIND, fluxul lunar de încărcare a datelor, validarea acestora și generarea fișierelor se realizează într-un timp foarte scurt. Astfel, timpul total pe care îl petrece un utilizator pentru generarea unei prime versiuni a raportului CRC, de la încărcarea datelor până la obținerea fișierelor .txt de raportare, este de sub 5 minute,” afirmă Maria Popa, Contabil Șef Agricover Credit IFN.

Soluția dezvoltată de New Business Dimensions și implementată de Agricover Credit IFN are la bază platforma de raportare BIND,  care integrează multiple bune practici de raportare în domeniul financiar. Cu o structură modulară, platforma are capacitatea să automatizeze multiple tipuri de raportări financiare (Finrep, Corep, calcul EIR, deferare comisioane etc.) specifice băncilor și IFN-urilor.

Un IFN trebuie să genereze peste 30 de rapoarte doar pentru autorități, ceea ce necesită procesarea unui volum uriaș de date și zeci de ore de muncă. Am dezvoltat platforma BIND cu un obiectiv clar: automatizarea acestor procese de raportare și utilizarea tehnologiei pentru a munci mai inteligent și pentru a câștiga timp. Platforma BIND integrează nu doar tehnologie și algoritmi de ultimă generație, ci și ani de experiență în acest domeniu. Reușim astfel să transformăm orele de muncă în minute și să dăm clienților libertatea de a-și concentra atenția pe activități cu valoare adăugată mare,” afirmă Lucian Frățilă – BI Reporting Manager, New Business Dimensions.

Procesarea datelor este de altfel una dintre cele mai vizate direcții ale proiectelor de automatizare. Un studiu realizat de compania americană Zapier a arătat că 38% dintre companiile care investesc în automatizare vizează cu precădere eliminarea procesării manuale a datelor, aceasta implicând copierea datelor din multiple surse, centralizarea și validarea acestora pentru obținerea de rapoarte și analize de business.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0