Raiffeisen Bank şi Rodbun sprijină soluţiile inovatoare pentru agricultură

Raiffeisen Bank şi Rodbun sprijină soluţiile inovatoare pentru agricultură

Raiffeisen Bank România în parteneriat cu Rodbun lansează “Elevator Lab ESG în Agriculture: Cross-Industry Partnership Program”, o nouă ediţie a programului de parteneriat global al Raiffeisen Bank Internaţional (RBI), care sprijină dezvoltarea startup-urilor şi companiilor de fintech din întreaga lume. Anul acesta programul va ajuta startup-urile fintech şi agritech care deţin soluţii sau tehnologii în agricultură să dezolte proiecte pilot cu Raiffeisen Bank.

Elevator Lab ESG în Agriculture: Cross-Industry Partnership Program este creat pentru a descoperi soluţii tehnologice inovatoare şi e conceput în parteneriat cu un client important al băncii din agricultură – Rodbun.

Startup-urile interesate pot să aplice deja pe site-ul oficial al Elevator Lab: https://elevator-lab.com/partnership-program/esg-in-agriculture/ până la data de 15 decembrie 2021.

“Sprijinim iniţiativele verzi şi ne dorim să contribuim activ la agricultura bio, să fim alături de fermieri mici sau mări din România pentru dezvoltarea afacerilor lor cât mai sustenabil, cu ajutorul tehnologiei. Ne bucurăm totodată să putem demonstra puterea parteneriatului pe care îl avem cu clienţii noştri. Anul acesta am ales să colaborăm cu un partener cu experienţă în domeniul agriculturii, alături de care dorim să identificăm şi să testăm soluţii într-un „Proof of Concept” (PoC), în beneficiul clienţilor noştri comuni – fermierii romani” a declarat Cristian Sporiş, vicepreşedinte Corporaţii la Raiffeisen Bank.

“Agricultura este deopotrivă cel mai mare beneficiar al măsurilor de reducere a încălzirii globale, cât și unul dintre cei mai mari responsabili să acționeze în acest sens.
În ultimii patru ani am făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte orientarea unei parți semnificative din fermele partenere către cultura ecologică. Între valorile de bază Rodbun am prevăzut faptul că „rodul” trebuie să fie „bun” inclusiv pentru pământ şi pentru aer. Astăzi am ajuns la o suprafaţă de 2200 ha exploatată în sistem ecologic. Suntem nerăbdători să descoperim împreună cu partenerii noştri din Raiffeisen Bank, cele mai noi inovaţii în zona E.S.G” a spus Daniel Muntean, CEO Rodbun.

“Anul acesta intrăm mai mult în zona de research şi inovaţie şi căutăm un start-up „later stage” nu numai din aria de fintech, ci şi din zona de agritech. Startup-ul pe care îl vom alege şi care ni se va alătura pentru perioada de “proof of concept” va beneficia de mentorat şi învăţare atât din partea specialiştilor din grupul Raiffeisen, dar şi din partea unui jucător roman cu experienţă şi expertiza în agricultură, Rodbun” a menţionat Andreea Porojan – Fintech Partenrship Manager şi coordonatorul Programului Elevator Lab în România.

La ce soluţii ne uităm?

 • Modalităţi/soluţii inovatoare de dezvoltare a culturilor astfel încât ele să devină mai rezistente şi pentru a aborda problemele tot mai mari legate de schimbările climatice (având în vedere şi noile reglementări UE legate de subvenţii),
 • Soluţii/instrumente Blockchain, IOT (internet of things), ML (machine learning) pentru auditarea profilării CO2 și emiterea automată a Certificatelor Verzi (GC) şi transformarea certificatelor verzi în subvenţii
  Tehnologii care experimentează cu soluţii/alternative „la sfârşitul vieţii” pentru exploatarea, transformarea sau reducerea deşeurilor agricole,
 • Platforme de e-learning pentru fermieri care să deţină şi funcţii de colectare a datelor privind impactul ESG (reducerea amprenta CO2) pentru a dobândi şi încuraja clienţii să aplice/să folosească abordări neconvenţionale de marketing direct şi servicii Beyond Banking.

Etapele programului

 • Etapa de aplicare: 22.11-15.12.2021,
 • Etapa de video interviuri 20-21.01.2022
 • Zilele finanliştilor:
 1. Mentorii fac cunoştinţă cu startup-urile şi tehnologia acestora
 2. Sesiuni de mentorat 1:1 bazate pe construirea „proof of concept”
 3. Prezentările finaliştilor
 4. Selecţia finală a startup-ului câștigător
 5. Gala finaliştilor.
 • Etapa de accelerare – perioadă în care se lucrează efectiv cu câştigătorul la proof of concept (martie – august 2022),
 • Demo Day – prezentarea oficială a rezultatelor proof of concept (septembrie 2022)

Lansat în iunie 2017, Elevator Lab este un program de parteneriate organizat de grupul Raiffeisen Bank Internaţional (RBI). Elevator Lab a devenit cel mai mare program de parteneriate corporate în domeniul fintech din Europa Centrală şi de Est, oferind participanţilor acces potenţial la 14 pieţe diferite acolo unde grupul Raiffeisen este prezent.

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piaţa bancară din România şi peste 2,22 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.600 de angajaţi, 300 de agenţii în toată ţara, 660 de ATM-uri, 450 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 25.600 de POS-uri.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0