-->

Raiffeisen Leasing creşte prin achiţii de portofoliu

stire1IFN

Raiffeisen Leasing continuă procesul de creştere, abordând, alături de componenta organică, şi pe cea de achiziţii. Astfel, compania a încheiat cu  ING Lease România un acord potrivit căruia achiziţionează de la aceasta o parte din portofoliu. Tranzacţia urmează să fie finalizata după aprobarea de către Consiliul Concurenţei, cel mai probabil la începutul anului 2014.

Acordul prevede că Raiffeisen Leasing va prelua active de peste 30 de milioane de euro şi aproximativ 60 de clienţi corporaţii mari şi medii, precum şi angajaţi ai ING Lease România. Structura portofoliului preluat de la ING Lease, în funcţie de tipurile de bunuri finanţate este următoarea: vehicule 49,7%, echipamente 31,6% şi real estate18,7%.

“Încheierea acestui acord cu ING Lease România înseamnă pentru noi un transfer de activitate şi de oameni care completează fericit portofoliul nostru existent. De altfel, tipurile de active din portofoliul ING şi profilul clienţilor, au fost factorii determinanţi care ne-au făcut să luăm decizia de a încheia această tranzacţie. Sunt convins că finalizarea preluării portofoliului ING Lease, precum şi integrarea operaţională se vor face în cele mai bune condiţii, fără a afecta în vreun fel clienţii”, a declarat Felix Daniliuc, Director Executiv al Raiffeisen Leasing.

„Acordul cu Raiffeisen Leasing reprezintă un pas firesc în implementarea strategiei de restructurare a activităţilor ING Lease în România. Vom transfera mare parte a clienţilor activi, asigurându-le astfel un partener pentru viitoare colaborări pentru servicii de leasing. Portofoliul de clienţi care va rămâne la ING va fi gestionat ca şi până acum, cu aceeaşi atenţie pentru relaţie şi respectarea condiţiilor contractuale. Am încredere că transferul va avea un impact minim asupra clienţilor, asta şi datorită transferului de angajaţi, care vor asigura aceeaşi interfaţă cu clienţii”, a spus Maria Cenuşă, Director General ING Lease România.

Până în momentul în care tranzacţia va fi finalizată, clienţii ING vor continua să fie deserviţi în conformitate cu prevederile contractuale şi cu reglementările şi normele prudentiale aplicabile. După acest moment, cei doi parteneri – Raiffeisen Leasing şi ING Lease România – vor colabora pentru că transferul clienţilor să decurgă cât mai firesc, menţinând nivelul de calitate a serviciilor cu care aceştia s-au obişnuit.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0