Raiffeisen Leasing împrumută de la BERD 132 de milioane de Lei

Felix DaniliucRaiffeisen Leasing împrumută 132 de milioane de Lei de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM). Acesta reprezintă primul împrumut acordat de BERD în moneda locală acordat unei companii de leasing de pe piaţa românească şi este destinat finanţării de echipamente şi vehicule.
„Suntem încântaţi să creştem disponibilitatea de finanţare pentru mediul de business românesc, prin intermediul colaborării noastre constante cu Raiffeisen Leasing. Leasingul reprezintă, de cele mai multe ori, soluţia cea mai la îndemână pentru companiile IMM pentru obţinerea unei finanţări pe termen lung, care să le permită creşterea şi dezvoltarea afacerilor. Prin acordarea împrumutului în moneda locală, riscul valutar se diminuează şi, de asemenea, se va impulsiona creşterea finanţărilor în Lei pe piaţa de leasing românească.” a declarat Noel Edison, directorul BERD în zona instituţiilor financiare.
„Ne bucurăm să continuăm colaborarea cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care a devenit partenerul nostru de încredere şi o sursă de sprijin constantă, în susţinerea nevoii de finanţare a clienţilor din sectorul IMM. Noua linie de finanţare în Lei completează foarte bine gama noastră de produse existente în moneda locală, dedicată clienţilor care doresc să evite riscul valutar şi să obţină o mai bună predictibilitate pe cashflow. ” a declarat Felix Daniliuc, director general Raiffeisen Leasing.
De la începutul activităţii sale în România în 1992, BERD a alocat împrumuturi în valoare de peste 7 miliarde de Euro diferitelor sectoare din economia ţării, împrumuturi care au atras investiţii adiţionale de încă aproximativ 14 miliarde de Euro.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0