Rezultate Allianz-Țiriac în T1 2024: creșteri pe toate liniile de business, în special în segmentul asigurărilor de viață; și despăgubiri totale cu 44% mai mari

Rezultate Allianz-Țiriac în T1 2024: creșteri pe toate liniile de business, în special în segmentul asigurărilor de viață; și despăgubiri totale cu 44% mai mari

  • Prime brute subscrise totale de 910 milioane lei în primul trimestrul din 2024, cu o creștere de 27% în segmentul asigurărilor de viață 
  • Cheltuielile totale cu despăgubirile brute au fost de aproximativ 612 milioane lei, în creștere cu 44% față de primele trei luni din 2023
  • Rata solvabilității, raportată conform Solvency II, s-a situat la 137%, ceea ce confirmă stabilitatea financiară a companiei și oferă clienților siguranța angajamentelor de plată viitoare față de ei. 

Allianz-Țiriac Asigurări a continuat să ofere clienților sprijin financiar real în situațiile neprevăzute cu care s-au confrutat și a încheiat primul trimestru din acest an cu rezultate solide și evoluții pozitive pe toate linii de business. Astfel, la finalul primului trimestru cheltuiala totală cu daunele brute a fost de aproximativ 612 milioane lei. Din aceasta, aproximativ 361 milioane lei s-au întors la clienți prin despăgubirile plătite, 28 milioane lei au reprezentat maturități și răscumpărări plătite, în timp ce peste 224 milioane lei au fost direcționate în rezerve de daună (pentru daune avizate și neavizate), care garantează plățile viitoare, conform angajamentelor asumate.

Primele brute subscrise de Allianz-Țiriac au ajuns la 910 milioane lei în primul trimestru din acest an, în creștere cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut. Un avans semnificativ, de 27%, a fost înregistrat în segmentul asigurărilor de viață, confirmând nevoia de protecție în creștere a oamenilor.  

„Anul 2024 a început bine pentru Allianz-Țiriac în contextul în care este și un an aniversar pentru noi, în care marcăm 30 de ani de activitate pe piața din România. Rezultatele din primul trimestru ne confirmă încă o dată că piața asigurărilor de viață din România are un potențial ridicat, iar interesul românilor pentru aceste produse este în creștere. Ultimii ani au dus la o conștientizare mai bună a riscurilor și a incertitudinii vieții și au contribuit la dinamica pe care o vedem pe această linie de business. În același timp, această creștere constantă pe segmentul asigurărilor de viață reprezintă o confirmare a schimbării structurale și a eforturilor de distribuție ale echipei de vânzări și a partenerilor Allianz-Țiriac, ajungând astăzi să avem un nivel similar al subscrierilor pe asigurările de viață cu cele Casco”, a declarat Virgil Șoncutean, CEO Allianz-Țiriac Asigurări.

O altă linie de business, care a înregistrat o creștere importantă, de peste 21% în primele trei luni din 2024, este reprezentată de asigurarile de sănătate, în contextul în care oamenii au devenit mai atenți în ceea ce privește sănătatea lor și caută soluții care îi pot ajuta atât să prevină, cât și să beneficieze de un sprijin financiar atunci când se confruntă cu probleme de sănătate. 

La finalul primului trimestru din 2024, peste 1,6 milioane de persoane și companii beneficiau de protecția financiară oferită de Allianz-Țiriac, în creștere cu aproximativ 16% față de aceeași perioadă a anului anterior. În același timp, numărul clienților care au achiziționat asigurări online a crescut cu 32% în primul trimestru, asigurările RCA și de călătorie fiind cel mai frecvent achiziționate în mediul online. 

Responsabili față de comunitate – Allianz-Țiriac împreună cu Fundația Filantropică Metropolis construiesc o nouă clădire a clinicii de psihiatrie pediatrică din cadrul Spitalului Prof. Dr. Alexandru Obregia

Allianz-Țiriac pune umărul la construirea unui viitor mai bun în România nu doar prin produsele și serviciile puse la dispoziția clienților, ci și prin implicarea activă în rezolvarea de probleme în domenii critice ale societății, precum educație, sănătate, mediu sau sport. 

În primele trei luni din 2024 compania a continuat să susțină proiecte de impact în comunitate și anunță construcția unei noi clădiri a clinicii de psihiatrie pediatrică Prof. Dr. Alexandru Obregia din București, în parteneriat cu Fundația Filantropică Metropolis. Investiția se ridică la 1 milion de euro, iar construcția noii clădiri va începe la finalul acestui an. 

În plus, în primul trimestru din acest an Allianz-Țiriac a organizat, în parteneriat cu Fundația Țiriac, a treia ediție a turneului internațional de hochei „Allianz-Ţiriac International Trophy”, dedicat echipelor de copii, iar colegii voluntari au extins pădurea Allianz-Țiriac cu încă 30.000 de puieți noi care marchează aniversarea a 30 de ani de prezență Allianz-Țiriac în România.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0