Rohde & Schwarz își consolidează poziţia pe piaţă în domeniile de monitorizare și contribuție la IP prin integrarea companiei GMIT GmbH

Rohde & Schwarz își consolidează poziţia pe piaţă în domeniile de monitorizare și contribuție la IP prin integrarea companiei GMIT GmbH

GMIT GmbH, o filială a grupului Rohde & Schwarz din anul 2010, va fi integrată complet în cadrul Rohde & Schwarz GmbH & Co. KG până la sfârșitul lunii ianuarie 2019 și retroactiv până la data de 1 iulie 2018. Prin intermediul acestei integrări, specialistul în domeniul electronicii își consolidează angajamentul față de produsele digitale. Soluţiile cele mai importante sunt: soluția R&S PRISMON de monitorizare a conținutului audio / video, soluția multiviewer și soluția R&S RelayCaster IP contribution.

În anul 2010, Rohde & Schwarz și-a extins linia de produse prin adăugarea de soluții bazate pe software, bazate pe cloud, de la GMIT GmbH. Următorul pas a fost făcut – integrarea completă a filialei în cadrul companiei mamă. În acest sens, compania își urmărește scopul strategic de a oferi şi servicii digitale. Produsele R&S PRISMON și R&S RelayCaster vor fi transferate către compania Rohde & Schwarz și comercializate printr-o rețea globală de servicii și de vânzări la nivel mondial, precum și printr-o rețea parteneră. „In ultima perioadă de timp, am efectuat transferul spre servicii digitale și în prezent avem organizația potrivită pentru a ne concentra mai mult pe această piață”, subliniază Hannes Strobel, Vicepreședinte Departament Monitoring & Headend.

Toți angajații GMIT GmbH vor fi preluaţi de Rohde & Schwarz GmbH & Co KG până la finalizarea procesului de integrare și vor rămâne puncte de contacte pentru aceste produse. Toate obligațiile contractuale și garanțiile față de parteneri și clienți rămân în vigoare.

Soluția R&S RelayCaster IP asigură alimentarea și distribuția fiabilă a conținutului live A/V prin intermediul rețelelor IP neadministrate, ceea ce este avantajos pentru furnizorii care detin rețele mari.

Soluția R&S PRISMON de monitorizare și multiviewer pentru media broadcast and streaming oferă o platformă unică pentru monitorizarea automată și convergentă a conținutului media transmis în rețele.

 

Televiziunea elvețiană implemetează soluția de monitorizare și multiviewer de la Rohde & Schwarz

Centrul de tehnologie și de producție elvețian ag (tpc) a optat pentru soluția de monitorizare software R&S PRISMON de la Rohde & Schwarz. Într-un nou campus pentru SRF, compania de televiziune elvețiană care deservește regiunea vorbitoare de limbă germană din Elveția, tpc se bazează pe IP în standardul SMPTE 2110 pentru tehnologia completă. R&S PRISMON a fost conceput pentru a monitoriza semnalele video de intrare, în principal ca multiviewer. Rohde & Schwarz colaborează cu integratorul de sistem Jordi în cadrul acestui proiect.

SRF / tpc / SRG construiesc o nouă clădire pentru All IP de știri și tehnologie în Zurich-Leutschenbach. Știrile SRF, serviciile naționale ale organizației publice de broadcasting elvețiene SRG SSR și tpc vor fi integrate în noua clădire în următorii câțiva ani. Tpc instalează o nouă infrastructură de sistem compatibilă SMPTE 2110, infrastructura de sistem bazată pe IP pentru diferitele studiouri TV, post-producție, noua cameră de comandă la nivel național (MCR) și un punct central pentru ingest si playout. Scopul este simplificarea procedurilor operaționale și a proceselor.

O varietate de semnale video de intrare vor fi monitorizate în mai multe locuri din clădirea nouă. R&S PRISMON va monitoriza simultan semnalele de la broadcast management, ingest, MCR, producție și redactia sportiva. În scopuri de control, acestea vor fi afișate pe mai multe monitoare utilizând funcția multiviewer. Ieșirea multiviewer este, de asemenea, implementată în SMPTE 2110 și prezintă o latență extrem de scăzută, în ciuda abordării bazate pe software.

R&S PRISMON va efectua diverse analize, inclusiv pierderi la intrare, freeze frame, black frame and audio silence. Soluția detectează dropouts și erorile de conținut și generează automat alerte în timp real. Semnalele sursă sunt deja disponibile în format SMPTE 2110. R&S PRISMON este capabil să recepționeze și să monitorizeze aceste semnale și să le emită ca semnale IP. Soluția de monitorizare este foarte eficientă din punct de vedere al costurilor, deoarece viitoarele standarde noi și formatele media pot fi adăugate oricând printr-o simplă actualizare software.

Integratorul de sistem Jordi a instalat R&S PRISMON în sistemul IP la începutul anului 2019. Andreas Lattmann, CTO la tcp afirma: „Am ales R&S PRISMON pentru că dispune de tehnologia de vârf SMPTE 2110 și este extrem de flexibilă. Suntem deosebit de impresionați de abordarea bazată pe software și capacitățile de virtualizare”.

Hannes Strobel, Vicepreședintele Departamentului Monitoring & Headend: „Suntem foarte mulțumiți de faptul că am reușit să convingem managementul de proiect în legatură cu forța și flexibilitatea inovatoare a platformei de monitorizare R&S PRISMON bazată pe software. În cadrul întâlnirilor de coordonare generală, părțile au împărtășit o viziune progresivă cu privire la implementarea transmisiei pe bază de IP în zona studioului”

Fiind o filială a SRG SSR, tcp este responsabilă pentru întreaga tehnologie și producție TV, radio și multimedia ale companiei de broadcasting si televiziune elvețiană SRF.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0