-->

România, pe harta spațială a lumii

România, pe harta spațială a lumii

 • Centrul de Comunicații prin Satelit CHEIA al RADIOCOM, cel mai mare teleport din Europa Centrală și de Sud – Est, certificat în rețeaua internațională a teleporturilor, deschide perspective promițătoare de diversificare a serviciilor pe piața de telecomunicații la nivel mondial.

Prin Centrul de Comunicații prin Satelit CHEIA, RADIOCOM pune România pe harta internațională a teleporturilor, consolidând poziția strategică a companiei în contextul transformării digitale.

Centrul de Comunicații prin Satelit CHEIA, cel mai mare teleport din Europa Centrală și de Sud – Est, a fost certificat, astăzi – 29 iunie 2022, de World Teleport Association (WTA), recunoaștere care deschide perspective promițătoare de diversificare a serviciilor oferite de RADIOCOM pe piața de telecomunicații la nivel mondial.

WTA, înființată în anul 1985, este o asociație a teleporturilor, transportatorilor prin satelit și terestru, furnizorilor de tehnologie etc. din 45 de țări. Pentru membri, WTA este organismul global care le promovează interesele și îi conectează cu oportunități și parteneri strategici din întreaga lume.

Societatea Națională de Radiocomunicații S.A. (RADIOCOM) urmărește diversificarea serviciilor puse la dispoziție pieței prin Centrul de Comunicații prin Satelit CHEIA, recunoscut drept centru de excelență la nivel internațional.

Oportunitatea de a diversifica și globaliza serviciile de comunicații prin satelit va permite RADIOCOM să răspundă noilor cerinţe ale pieței românești și internaționale cu idei și soluții inovative.

”Unul dintre obiectivele noastre principale este diversificarea serviciilor pentru a oferi soluții complete la cheie companiilor de telecomunicații și nu numai.

Dorința noastră este de a deschide noi frontiere în comunicațiile optice prin spațiu liber (Free-space optical communication – FSO) – o tehnologie de comunicare optică care folosește lumina propagată în spațiu liber pentru a trasmite date de telecomunicații sau rețele de calculatoare. <<Spatiu liber>> înseamnă aerul, spațiul cosmic, vid sau ceva similar. Acest lucru contrastează cu utilizarea solidelor, cum ar fi cablul de fibră optică sau o linie de transmisie optică. Tehnologia este utilă în cazul în care conexiunile fizice sunt nepractice, din cauza costurilor ridicate sau din alte considerente.

Pe baza cunoștințelor privind cele mai avansate tehnologii prin satelit cu capacitatea operațională locală și vasta infrastructură, RADIOCOM va conecta companii la nivel global
printr-o ofertă de servicii de valoare diferențiată, certificate la nivel internațional, și cel mai bun suport tehnic pentru clienți.”, a declarat Dragoș C.-L. PREDA, Director general al RADIOCOM.

Pe termen scurt, mediu și lung, compania își propune un plan strategic ambițios în care sunt definite proiecte de dezvoltare care vor consolida poziția de lider în domeniul de activitate, implementând noi tehnologii prin digitalizare, modalitate care va optimiza procesul funcțional operațional și eficiența costurilor, inclusiv costurile cu energia electrică.

Inaugurat în octombrie 1976, Centrul de Comunicaţii prin Satelit CHEIA, din județul Prahova, România, reprezintă cel mai mare teleport din Europa Centrală şi de Sud-Est.

Localizat într-un cadru natural unic în ţară, datorită reliefului muntos care îl înconjoară, asigurând astfel un mediu nepoluat din punct de vedere al radiaţiilor electromagnetice, Centrul de Comunicaţii prin Satelit CHEIA dispune de un număr de 7 staţii de sol proprii, în benzile C şi Ku, prin intermediul cărora RADIOCOM este capabil să furnizeze conexiuni de date şi voce, precum şi broadcasting video şi audio către orice colţ al lumii.

Centrul de Comunicaţii prin Satelit CHEIA oferă o mare varietate de servicii, fiecare fiind deservit de personal tehnic şi de service calificat:

 • Soluţii de comunicaţii prin satelit “la cheie”;
 • Soluţii hibride (acces terestru şi prin satelit);
 • Uplink, downlink în bandă C şi Ku;
 • Broadcasting radio şi Tv;
 • Comunicaţii electronice tip SCPC (Single Channel per Carrier);
 • Servicii TT&C cu echipamentul clientului;
 • Instalare şi întreţinere staţii VSAT.

RADIOCOM, prin Centrul de Comunicaţii prin Satelit CHEIA, pune la dispoziţie un portofoliu de servicii complet:

 • Spaţii tehnice pentru colocarea echipamentelor de client indoor şi outdoor;
 • Spaţiu suficient pentru instalarea de noi staţii de sol;
 • Licenţă de operare a staţiilor de sol în bandă C, Ku şi S;
 • Conectivitate broadband prin fibră optică (FO) şi radiorelee digitale cu PoP-ul naţional RADIOCOM din Bucureşti;
 • Personal calificat pentru servicii NOC 24/7.

”Viitorul sectorului de telecomunicații din România se aude bine de la Stația de Sol CHEIA!”, a transmis Dragoș C.-L. PREDA, Director general al RADIOCOM.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0