România va fi prezentă Matka – Nordic Travel Fair, în Finlanda

România va fi prezentă Matka – Nordic Travel Fair, în Finlanda

Messukeskus,_HelsinkiMinisterul Turismului va participa pentru al doilea an consecutiv la târgul internaţional de turism Matka – Nordic Travel Fair, organizat la Helsinki Expo & Convention Center în perioada 19 – 22 ianuarie 2017. Standul României va fi unul standard (de 30 m²), în cadrul căruia îşi vor promova ofertele turistice nouă firme româneşti. Pe perioada târgului, la stand vor mai fi organizate degustări ale vinurilor româneşti.

Târgul de Turism Matka este cea mai importantă manifestare de profil din Finlanda, care se adresează în egală măsură specialiştilor din turism şi publicului larg, în rândul cărora se bucură de o popularitate în creştere. Numărul vizitatorilor ajunge până la optzeci de mii anual, conform datelor furnizate de către organizatori.

Peste o mie de firme din aproximativ optzeci de ţări îşi promovează an de an oferta la această manifestare expoziţională, considerată una dintre cele mai importante de pe piaţa scandinavă. Târgurile de turism au o istorie îndelungată în ţara baltică, primul a fost organizat în 1936 cu scopul promovării produselor turistice şi a turismului maritim. Numărul excursiilor organizate de către agenţiile de turism a crescut, s-a mărit şi interesul pentru evenimentele de profil, astfel încât în 1979 Finnish Fair Corporation a organizat prima manifestare dedicată industriei, în colaborare cu Finnish Travel Association. Din 1987, manifestarea şi-a schimbat numele în Matka.

Anul trecut, târgul a atras un număr de peste şaptezeci de mii de participanţi, dintre care cincizeci şi opt de consumatori direcţi şi studenţi ai facultăţilor de profil şi nouăsprezece mii de reprezentanţi ai industriei. Spaţiul de expunere a fost de peste zece mii de metri pătraţi şi au participat 944 de expozanţi din 87 de ţări.

Autor: Diama Dăscălescu

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0