UniCredit, “Cel mai bun furnizor de servicii de Trade Finance” în viziunea Euromeney

UniCredit, “Cel mai bun furnizor de servicii de Trade Finance” în viziunea Euromeney

Recent, Euromoney Trade Finance Survey 2017, a desemnat UniCredit drept „Cel mai bun furnizor de servicii de Trade Finance”, atât în Europa de Est şi Centrală, cât şi în Europa de Vest. Sondajul a primit mai mult de 4000 de răspunsuri din partea companiilor care folosesc serviciile de trade finance şi a recunoscut astfel excelenţa acestui tip de servicii oferite de UniCredit.

Competenţele băncii în domeniul trade finance sunt susţinute de expertiza solidă legată de produse şi pe cunoaşterea fără egal a pieţelor sale principale din Europa, intărită de o largă prezenţă oferită de reţeaua sa internaţională de sucursale, reprezentanţe şi patru mii de bănci corespondente.

În sectorul trade finance, UniCredit a realizat investiţii semnificative prin dezvoltarea de platforme inovatoare: supply chain finance şi Angajamentul Bancar de Plată (BPO – Bank Payment Obligation). Banca face parte dintr-o serie de iniţiative de colaborare legate de blockchain, incluzând consorţiul bancar R3, şi a dezvoltat proiecte concept pentru două soluţii de finanţare a comerţului bazate pe blockchain.

Trade finance reprezintă un pilon al planului multianual al UniCredit şi un punct strategic pentru misiunea sa asumată de a fi o bancă simplă pan-europeană, care oferă o reţea unică în Europa de Vest, Centrală şi de Est platformei sale extinse de clienţi, prin Divizia de Corporate & Investment Banking.

„Suntem încântaţi de desemnarea UniCredit ca Cel mai bun furnizor de Trade Finance atât în Europa Centrală şi de Est, cât şi în Europa de Vest de către Euromoney Trade Finance Survey 2017. Acest premiu este o mărturie a activităţii noastre inovatoare în domeniul trade finance şi a capacităţii noastre de a conecta clienţii din întreaga lume prin intermediul unui pachet complet de produse care deserveşte clienţi variind de la companii de anvergură mică până la corporaţii internaţionale mari.” au declarat Claudio Camozzo şi Jan Kupfer, coordonatorii globali ai GTB (Global Transaction Banking).

Banca a dominat competiţia în zona europeană, fiind desemnată „Cel mai bun furnizor intern de Trade Finance”, în Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Polonia, România, Serbia şi Turcia.

„Aceasta recunoastere ca Cel mai bun furnizor de Trade Finance în Europa Centrală şi de Est, pentru al patrulea an consecutiv, este o onoare. Suntem mândri de prezenţa noastră de neegalat în diferite ţări. Prezenţa noastră ca lider regional, combinată cu tehnologia de top şi expertiza privind produsele, ne instalează într-o poziţie excelentă pentru a oferi clienţilor noştri servicii la cel mai înalt nivel” a declarat Paolo Spada, seful GTB din Europa Centrala si de Est.

Autor: Diana Dăscălescu

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0