Santander investește 400 de milioane de euro în Ebury

Santander investește 400 de milioane de euro în Ebury

  • Parteneriatul îmbunătățește și mai mult poziția Santander ca bancă preferată pentru IMM care tranzacționează sau care aspiră să tranzacționeze la nivel internațional.

  • Santander va accelera planurile de creștere ale companiei Ebury, care funcționează deja în 19 țări, prin intrarea pe noi piețe în America Latină și Asia.

Banco Santander a anunțat o investiție strategică în Ebury, cel mai bun intermediar de operațiuni comerciale și schimburi valutare pentru companii mici și mijlocii, de 350 de milioane de lire sterline (aproximativ 400 de milioane euro). Investiția, care se aliniază la strategia digitală a Santander de accelerare a creșterii prin noi proiecte, va susține oferta globală de servicii comerciale și va consolida în continuare poziția Santander ca primă opțiune bancară pentru IMM care tranzacționează sau care aspiră să tranzacționeze pe plan internațional, pe piețele sale din Europa și din America și ulterior în Asia. Ebury, care operează în 19 țări și 140 de monede, a înregistrat o creștere medie consistentă a veniturilor anuale, de 40% în ultimii trei ani.

Ebury, companie fintech din Marea Britanie, operează pe o platformă unică de distribuție la nivel mondial, având un model de afaceri bazat pe analiza datelor și oferă clienților cele mai bune experiențe și produse. Parteneriatul va permite Ebury să își îmbunătățească oferta, având susținerea unei instituții financiare de top. Santander deservește peste patru milioane de clienți IMM în întreaga lume, dintre care peste 200.000 derulează afaceri internaționale.

Conform termenilor tranzacției, Santander va achiziționa 50,1% din Ebury pentru 350 de milioane de lire sterline, din care 70 de milioane de lire sterline vor fi noi capitaluri proprii (aproximativ 80 de milioane de euro) pentru a sprijini planurile Ebury de a accesa noi piețe în America Latină și Asia. Banca se așteaptă la o rentabilitate a capitalului investit (RoIC) peste 25% până în 2024. Investitorii existenți ai Ebury, inclusiv cofondatorii și conducerea, vor reinvesti în tranzacție, iar echipa de conducere actuală își va continua planurile de extindere ale Ebury.

Ana Botín, președintele executiv al Grupului Banco Santander, a declarat: „Întreprinderile mici și mijlocii sunt un motor major al creșterii în întreaga lume, creând noi locuri de muncă, contribuind cu până la 60% din totalul locurilor de muncă și cu până la 40% din PIB-ul național în economii în curs de dezvoltare. IMM devin din ce în ce mai globale, iar Santander este cea mai bine poziționată bancă pentru a juca un rol de lider în a le ajuta să acceseze finanțarea comerțului global. Prin parteneriat cu Ebury, Santander va furniza produse și servicii mai rapide și mai eficiente pentru IMM, anterior accesibile doar companiilor mai mari. „

„Combinând o bancă mare cu o companie fintech agilă, vom putea oferi clienților noștri cel mai bune facilități din ambele sectoare: ei vor putea beneficia de tehnologia noastră și de servicii de înaltă calitate în condiții de siguranță, în contrapartidă cu una dintre cele mai importante instituții financiare din lume. Este o perioadă entuziastă pentru Ebury, având în vedere că tocmai am finalizat prima achiziție, iar noul capital de la Santander și acționarii noștri existenți ne vor permite să investim în noi modalități de a servi IMM care tranzacționează la nivel internațional și să continuăm creșterea activității noastre, păstrându-ne în același timp cultura antreprenorială” declară Juan Lobato și Salvador García, cofondatori ai Ebury (foto).

Ebury este un jucător specializat care oferă o suită completă de servicii de schimb valutar și plăți internaționale, cu prețuri și flexibilitate foarte competitive. Fintech-ul are o gamă largă de clienți, inclusiv IMM, parteneri bancari și instituții financiare nebancare partenere. Ebury, cu 900 de angajați, care lucrează în 22 de birouri în 19 țări, oferă o platformă tehnologică de ultimă generație și o cultură unică susținută de cofondatorii Ebury, care au realizat peste 134 milioane dolari de la înființare în 2009. În 2018, compania a procesat plăți de 16.7 miliarde de lire pentru 43.000 de clienți.

Ebury va beneficia de toate facilitățile, brandul și rețeaua bancară corespondentă a Santander pentru a stabili noi parteneriate bancare, iar aceasta, la rândul ei, va beneficia în continuare de oportunitatea de creștere a tranzacțiilor transfrontaliere ale IMM.

Sergio Rial, CEO al Santander Brazilia și sponsorul executiv al activității diviziei de Servicii Tranzacționale Globale din Santander, se va alătura consiliului de administrație al Ebury în calitate de președinte. El va lucra îndeaproape cu echipa Ebury existentă, condusă de Juan Lobato și Salvador García.

Ebury va continua să funcționeze ca o unitate independentă, susținută de Santander, având in vedere experiența sa largă în creșterea și dezvoltarea companiilor în care a investit, precum Getnet, filiala braziliană a băncii. Getnet, deja un succes în Brazilia, ajută la construirea platformei Servicii Comerciale Globale, care s-a înființat inițial în Mexic, apoi s-a extins in America Latină și Europa. Santander lucrează cu 1,2 milioane de comercianți la nivel mondial, cu o cifră de afaceri de 150 de miliarde de euro, ceea ce plasează Santander în top 10 investitori globali în funcție de volum.

Banca oferă IMM mai multe opțiuni pentru a sustine creșterea și expansiunea internațională. Santander, împreună cu alte bănci internaționale, au lansat oficial la începutul acestei luni Trade Club Alliance, o rețea globală unică de bănci care urmărește simplificarea comerțului internațional cu o platformă digitală inovatoare.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0