//

Star Storage livrează o soluție completă, bazată pe platforma de sănătate STATUS pentru limitarea expunerii cadrelor medicale care luptă cu COVID-19 în linia întâi

Star Storage livrează o soluție completă, bazată pe platforma de sănătate STATUS pentru limitarea expunerii cadrelor medicale care luptă cu COVID-19 în linia întâi

Star Storage, furnizor global de tehnologie care dezvoltă și livrează soluții pentru protecția și managementul informațiilor, anunță lansarea unei soluții complete, gata de utilizat, pentru limitarea expunerii la infectare a cadrelor medicale în contact cu pacienții afectați de COVID-19.

Sute de cadre medicale luptă în fiecare zi în linia întâi cu virusul COVID-19, expunându-se unui risc crescut de contaminare în timpul contactului cu pacienții sau prin simpla echipare/dezechipare a echipamentelor de protecție. Prin urmare, multe dintre aceste cadre medicale  ajung să fie blocate în carantină, izolate sau chiar nevoite să iși abandoneze profesia pentru a se simți în siguranță. Tehnologia poate fi și în acest caz de ajutor pentru limitarea interacțiunii directe între cadrele medicale și pacienții infectați aflați sub tratament, fără a pierde din vedere menținerea calității actului medical.

„Ținând cont de nevoia cadrelor medicale de a permite o interacțiune permanentă și sigură cu pacienții internați, dar și pentru a asigura un confort cât mai mare în utilizare, oferim soluția STATUS într-o variantă care permite utilizarea într-o maniera simplă. Cu ajutorul avatarurilor cu aspect de cadru medical create de partenerii noștri de la MarcomHub, funcționalitățile avansate de comunicare, interacțiune digitală și video-conferința ale STATUS sunt la îndemâna pacienților. Acum este posibilă apelarea cadrelor medicale fără contact direct și menținerea legăturii cu pacienții fără riscurile asociate expunerii directe.”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage.

“Am gasit la Star Storage o soluție matură pentru gestiunea completă a stării de sănătate care permite interacțiunea digitală între medici, pacienți și furnizorii de servicii de sănătate într-un mediu securizat și extrem de prietenos. Faptul că putem aduce aceste funcționalități mai aproape de pacienți și de cadrele medicale, care luptă zi de zi cu COVID-19 în linia întâi ne dă încredere că suntem pe drumul bun și că tehnologia romanească poate și trebuie să schimbe radical modul în care ne desfășurăm activitatea, astfel încât să depașim această criză. Lasând la decizia medicilor ce contact este relevant pentru situația medicală a pacientului sau ce moment necesită prezența la patul acestuia reducem riscurile expunerii și economisim echipamentele de protecție.” precizează Dragoș Bălan, co-fondator Marcom Hub.

Platforma STATUS reprezintă mai mult decât telemedicină, oferind functionalități complete dar simplu de utilizat pentru acoperirea unor scenarii multiple cum ar fi:

  1. Servicii de gestionare a programărilor (la clinici, la domiciliu);
  2. Servicii de gestionare a programărilor virtuale (telemedicină);
  3. Servicii de tip “a doua opinie”;
  4. Administrare a prescripțiilor și medicamentelor;
  5. Servicii de gestionare a afecțiunilor acute/ urgențelor;
  6. Gestiunea de lungă durată a bolilor cronice;
  7. Controlul epidemiilor / supravegherea și controlul bolilor transmisibile. Monitorizarea și înregistrarea parametrilor medicali și a simptomelor specifice COVID-19;
  8. Monitorizare la distanță a pacientului – semne vitale, parametri;
  9. Servicii de îngrijire la domiciliu – pacienți cu boli cronice, vârstnici; servicii de recuperare post- operatorii;
  10. Gestiunea solicitărilor de sprijin și a activităților de voluntariat (activitătile voluntarilor pentru asistență în efectuarea cumpărăturilor de alimente esențiale, medicamente, asistență psihologică și spirituală).

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0