Start-up-ul românesc Plant an App câştigă EBRD Innovation Challenge

Start-up-ul românesc Plant an App câştigă EBRD Innovation Challenge

  • 226 de companii din 30 de ţări au participat la competiţia online
  • Compania Plant an App din România este premiată pentru răspunsul inovator la Covid-19
  • Câştigătorii împart premii mixte în valoare totală de $500.000, constând în rambursare în numerar şi fonduri pentru consultanţă 
  • BERD oferă susţinere pe termen lung pentru ecosistemele start-up din regiunile sale

Start-up-ul românesc Plant an App este unul dintre câştigătorii primei competiţii Start-up Innovation Challenge iniţiată de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru a onora răspunsuri creative la pandemia Covid-19.

Plant an App este o platformă low-code în cloud care permite dezvoltarea şi lansarea de 40 de ori mai rapidă a aplicaţiilor web. Platforma permite dezvoltatorilor să se implice mai devreme în proiect cu specificaţii operaţionale, în acelaşi timp facilitând implicarea utilizatorilor în procesul de dezvoltare tehnică. Sistemul permite oricărei companii mici şi mijlocii să creeze, să editeze şi să gestioneze aplicaţii web online cu un minim de cunoştinţe sau fără cunoştinţe de programare.

Juraţii au ales între 226 de participanţi din 30 de ţări în care Banca investeşte. Competiţia a vizat start-up-uri cu mare potenţial de scalare care şi-au inovat modelele de afaceri ca răspuns la pandemia de coronavirus şi a fost organizată integral online.

Câştigătorii împart între ei premii mixte cu valoare totală de $500.000, constând în rambursare în numerar şi fonduri pentru consultanţă, în cadrul programului Star Venture, inclusiv diagnoză de afaceri şi consultanţă individuală particularizată, mentorat şi acces la investitori internaţionali.

Alţi câştigători sunt Otsimo din Turcia, o platformă educaţională pentru copii cu nevoi speciale, Fazla Gıda din Turcia, o platformă de management al surplusului care ajută la marcarea produselor din perspectiva expirării, 1Trolley din Egipt, un serviciu de livrare a bunurilor de larg consum şi EMBIO Diagnostics Ltd din Cipru, un dispozitiv portabil de analiză chimică ce poate detecta chimicale periculoase în alimente în câteva minute.

BERD promovează şi susţine start-up-uri în ţările sale de operaţiuni de peste 25 de ani prin instrumente de investiţii şi consultanţă, inclusiv prin Programul Star VentureEarly-Stage Innovation Facility şi Venture Capital Investment Programme.

Start-up Innovation Challenge a fost susţinută de fonduri de la donatori, oferite de către Republica Coreea şi, în Egipt, de către EBRD Small Business Impact Fund (Coreea, Elveţia, Italia, Japonia, Luxemburg, Norvegia, Statele Unite, Suedia şi TaiwanBusiness – EBRD Technical Cooperation Fund).

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0