TOP daune plătite de Groupama în 2023. Liderul pieței de asigurări a achitat despăgubiri de peste 1,4 miliarde lei

TOP daune plătite de Groupama în 2023. Liderul pieței de asigurări a achitat despăgubiri de peste 1,4 miliarde lei

Groupama, liderul pieței de asigurări din România, a achitat anul trecut peste 1,4 miliarde de lei pentru daune Auto (CASCO, RCA) și Non-Auto (Bunuri, Locuință, Răspundere Civilă, Transport, Agro). În top se regăsesc două daune achitate pentru Asigurări de Clădiri și Bunuri în valoare de 4,7 milioane lei (936.000 euro), respectiv 3,3 milioane lei (peste 680.000 euro), dar și o daună auto în valoare de 2,7 milioane lei (540.000 euro). Incendiul rămâne așadar principala cauză a celor mai mari despăgubiri plătite de companie în 2023, urmat de accidentele rutiere.

Orice eveniment neprevăzut, fie că vorbim despre un accident auto, un incendiu sau un fenomen meteo extrem, înseamnă nu doar pagube materiale, ci și o provocare extrem de greu de depășit, în lipsa unui sprijin prompt. Aici intervine misiunea noastră, aceea de a le oferi clienților și partenerilor noștri continuitatea în momentele dificile, de a-i ajuta să privească viitorul cu optimism, știind că le suntem alături în faţa provocărilor. Pentru noi este foarte important nu doar să avem un răspuns rapid în cazul unei daune, ci și să ne implicăm activ în creșterea gradului de conștientizare a riscurilor și în promovarea prevenției. Proximitatea, solidaritatea, responsabilitatea sunt valori intrinseci pentru compania noastră, care ne ghidează în tot ceea ce facem, iar rezultatele anului trecut, inclusiv în termeni de despăgubiri plătite, confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun, o companie stabilă și puternică, care merită încrederea clienților și partenerilor”, a declarat Călin Matei, CEO Groupama. 

TOP daune plătite de Groupama în 2023

Cea mai mare despăgubire, achitată de Groupama în baza unei Asigurări de Clădiri și Bunuri, a fost de 4,7 milioane lei (936.000 euro), după ce o hală a luat foc în noaptea de 11 spre 12 august 2023, în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița. Clientul a avizat paguba online, iar după doar câteva zile compania a plătit un avans în valoare de 2 milioane lei. A doua cea mai mare daună, 3,3 milioane lei (peste 680.000 euro), a fost tot pentru o asigurare de clădiri și bunuri, cauza fiind un incendiu produs în octombrie 2023 la un adăpost de animale. Anul trecut, valoarea totală a despăgubirilor achitate de Groupama pe această linie de business a crescut cu 37% față de 2022, ajungând la 41,5 milioane lei

Topul este completat de două daune auto, pe linia Asigurărilor RCA: 2,7 milioane lei, despăgubire achitată în urma unui accident rutier provocat în Italia, soldat cu deces și vătămări corporale, respectiv 2,6 milioane lei pentru un accident rutier ce a avut loc în Belgia. 

A cincea cea mai mai mare daună achitată a fost de 2,3 milioane lei, după ce apa folosită pentru stingerea unui incendiu la mansarada unui hotel a distrus restul clădirii. 

În cazul producerii unor pagube, clienții Groupama au deja la dispoziție un serviciu introdus în premieră pe piața locală a asigurărilor –VIDEO ASIST. Instalată pe telefonul mobil, aplicația este o modalitate simplă și rapidă de constatare a pagubelor, procesul fiind astfel mult mai scurt și mai eficient. În același timp, clienții au posibilitatea de a opta pentru procesul clasic, în care un inspector de daune se deplasează la locație, avizarea putând fi realizată online de către client.

În 2023, 44% din avizările de dosare de daună CASCO au fost realizate online. Pe linia RCA, 34% dintre dosare au fost avizate online, în timp ce pentru Asigurarea Locuinței cu Extra Acoperiri, 30% dintre avizări au fost realizate online. 

Indiferent de tipul daunei, Groupama acordă o atenție importantă calității serviciilor oferite. Conform sondajelor realizate de companie, toți indicatorii de calitate au înregistrat creșteri raportat la anul anterior, în linie cu preocuparea constantă a companiei de a oferi servicii de calitate, la un preț corect. Astfel, în 2023, media scorului net de satisfacție a fost de 80%.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0