Tot mai aproape de referendumul din UK. Ultimele sondaje tulbură lira şi bursele europene

Tot mai aproape de referendumul din UK. Ultimele sondaje tulbură lira şi bursele europene

Lira sterlină a pierdut din nou teren, cu un minus de 0.2534% până la 1.4161 dolari. Noua depreciere vine tot după o ultimă cercetare făcută pe seama apropiatului referendum din Marea Britanie.

BURSA 2

Un sondaj realizat telefonic de Ipsos MORI arată că 53% dintre repondenţi vor să iasă din Uniunea Europeană şi 47% să rămână, anunţă marketwatch.com. Sondajul i-a exclus pe cei care au răspuns cu „nu ştiu”. Motivul schimbării stării de spirit în Marea Britanie este legat de imigraţie, care a devenit temă centrală de dezbatere şi care cucereşte problemele economice. Alte sondaje publicate săptămâna aceasta de Sunday Times/YouGov sau TNS au arătat şi ele că numărul celor „pro” Brexit ar fi mai mare. Totuşi, casele de pariuri par convinse că U.K va vota să rămână în Uniunea European, mai anunţă marketwatch.com. Barometrul de Brexit Ladbrokes indică un procent de 62 ca posibilitate de rămânere.

Bursele europene nu par însă, deloc optimiste în apropierea votului pentru Brexit. Astăzi, bursele de pe continent au pierdut pentru a şasea oară în şapte sesiuni, cu investitori îngrijoraţi de încetinirea creşterii economice mondiale. Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 1,1%. Acţiunile europene au picat imediat ce Rezerva Federală a Statelor Unite a trimis o nouă prognoză de creştere economică pentru 2016, de la 2,2% la 2%, şi după ce Banca Centrală a indicat că va avea o abordare mai lentă în privinţa creşterii ratelor de dobândă.

În mod normal, investitorii ar fi trimis pieţele mai sus dacă FED intenţionează să stea pe partea mai blândă, dar astăzi a fost ziua”, a declarat Naeem Aslam, analist şef de piaţă la Think Forex UK, citat de marketwatch.com.

Cateva cifre. Sectorul financiar primeşte cea mai mare lovitură

Credit Suisse Group AG

CSGN, -3.88% 2.6%
UBS Group AG

UBSG, -1.33%
Banco Comercial Portugues

SA BCP, -4.71%
Banco Popular Espanol SA

POP, -3.36%
Commerzbank

CBK, -3.30%
Banca Monte dei Paschi di Siena SpA

BMPS, -3.95%

 

Indici care au pierdut astăzi teren:

DAX, -0.72%

PX1, -0.66%

FTSEMIB, -1.39%

IBEX, -1.05% .

UKX, -0.56%

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0