Un week-end cu presa economică a adus din nou faţă în faţă jurnaliştii şi mentorii din sfera financiară

piatabancara

Colocviile Pieţei Financiare “Florin Petria”, ediţia a VII a

 

Finmedia a organizat, în perioada 12-13 septembrie 2014, cea de-a VII ediţie a tradiţionalei manifestări „Un week-end cu presa economică”, derulată în cadrul colocviilor Pieţei Financiare “Florin Petria”.

Jurnaliştiicu specializare pe economic au avut ocazia să afle cele mai noi informaţii din domeniul financiar de la invitaţii prezenţi la eveniment, de data aceasta într-un cadru informal.

Bogdan Neacşu, Vicepreşedintele Volksbank, a prezentat noul mod de abordare a clienţilor corporate, menită să repoziţioneze banca în contextul realinierii competitorilor pentru procesul de repornire a creditării. Răzvan Pavel, Director dezvoltare Safety Broker, a vândut câteva din secretele succesului celui mai dinamic broker din asigurări, punctând şi despre subiectul fierbinte al plafonării comisioanelor de către ASF.

Partea de analiză macroeconomică a fost acoperită de Andrei Rădulescu, Senior Economist al Băncii Transilvania, care a creionat un scenariu despre ce ne-ar putea aştepta, ca indicatori, în cea de a doua jumătate a anului 2014 dar şi la orizontul trecerii la euro. Iar datele aferente lunii iulie nu au fost chiar cele dorite.

Un dialog mult aşteptat s-a derulat între Dragoş Neacşu, Preşedintele Directoratui şi Director General, al Erste Asset Management, completat de Mihnea Bărbulescu, Director al Diviziei de Vânzări în cadrul aceleiaşi companii şi jurnaliştii interesaţi de evoluţia celui mai dinamic segment al pieţelor financiare: fondurile de investiţii. Paneliştii au cartografiat starea actuală a industriei şi poziţionarea în cadrul EFAMA dar şi premisele de viitor. Au fost lansate provocări şi în direcţia ASF, pentru ca procesul de creştere să continue şi în anii care vin. O parte din doleanţe se află deja pe ordinea de zi a ASF, după cum am putut afla de la Mircea Ursache, Vicepreşedintele acestei entităţi. Prezent la eveniment, acesta a oferit publicului noutăţile aflate în curs de legiferare şi pe care ASF le-a înnaintat forurilor cu drept de a iniţia legi. Ca de fiecare dată, oficialul nu s-a ferit nici de temele fierbinţi din domniile asigurărilor sau pieţei de capital. O interesantă privire asupra pieţei leasingului şi modului în care competitorii au ales să se repoziţioneze în ultimii ani a fost prezentată de Okan Yurtsever, Director General al Garanti Leasing.

Pentru a doua oară prezent în cadrul evenimentului, Sorin Mititelu, de data aceasta în calitate de Director General al BCR Asigurări de Viaţă, a făcut o radiografie succintă a pieţei de profil în care activează de curând, punctând repoziţionarea companiei pe care o conduce şi încercând să arate unde ne aflăm faţă de alte state în care VIG, acţionarul companiei, este prezentă.

Le mulţumim tuturor celor prezenţi la eveniment şi le mulţumim pe această cale şi partenerilor noştri fondatori, Banca Comercială Română. Vom reveni cu mai multe detalii în ediţia print a revistei Piaţa Financiară.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0