UniCredit Bank accelerează finanțările pentru IMM-uri în cadrul  programului IMM Invest

UniCredit Bank accelerează finanțările pentru IMM-uri în cadrul programului IMM Invest

UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanțelor o suplimentare a plafonului de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii prin programul IMM Invest România.

Noua suplimentare, în valoare de 889 milioane RON, vine în contextul în care UniCredit Bank a folosit până în acest moment plafonul inițial de 680 milioane RON oferit prin intermediul programului, utilizând fondurile proprii și garanțiile de stat pentru a finanța economia reală și oferind sprijin unei game largi de companii românești afectate de pandemie.

Astfel, de la debutul programului IMM Invest, UniCredit Bank a acordat facilități de credit garantate prin programul IMM Invest către companii din numeroase sectoare de activitate  – producție, construcții, agricultură, industria alimentară, IT, transporturi, precum și din multiple alte domenii.

Ne bucurăm că am reușit să alocăm primul plafon din programul IMM Invest și că am oferit întreprinderilor mici și mijlocii care s-au îndreptat către UniCredit Bank posibilitatea de a-și asigura capitalul de lucru și de investiții. Astfel, într-o perioadă plină de provocări, am venit în întâmpinarea clienților noștri IMM cu un flux de analiză și aprobare rapid, eficient și fluid. Posibilitatea de a accesa credite care beneficiază de scheme de garantare în care statul este partener reprezintă o gură de oxigen pentru activitatea companiilor. Suplimentarea plafonului de garantare primită prin intermediul programului IMM Invest ne permite să extindem suportul pentru acestea și să contribuim astfel la revenirea economiei românești”, a declarat Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte al Directoratului și Coordonator al Diviziei de Retail UniCredit Bank.

Statul român, prin intermediul FNGCIMM, garantează în proporție de 80% sau 90% din valoarea creditelor acordate pentru finanțarea IMM-urilor, în funcție de tipul companiei. Din data de 25 august 2020, alături de firmele mijlocii, și microîntreprinderile, și firmele mici pot accesa credite garantate de stat, prin programul IMM Invest, de până la 5 milioane de lei.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0