Valoarea tranzacţiilor globale în Bitcoin se va tripla în 2016

Valoarea tranzacţiilor globale în Bitcoin se va tripla în 2016

Un studiu nou al Juniper Research făcut public luna trecută arată că valoarea totală a tranzacţiilor în Bitcoin va depăşi în acest an 92 miliarde dolari, faţă de 27 miliarde dolari în 2015. Creşterea este mai mare de 300% şi ea nu a fost anticipată, practic, de piaţă. Tranzacţiile se concentrează pe schimburi, Bitcoin fiind cotat acum la niveluri cu 50% mai mari decât la începutul anului.

Potrivit cercetării respective (The Future of Cryptocurrency – Deep Dive Data & Forecasting 2016-2021), creşterea volumului de tranzacţii în Bitcoin şi a cotaţiei acestuia se datorează unui număr de 3 factori-cheie: incertitudinea politico-economică de după Brexit, slăbiciunea continuă a economiei Chinei şi înjumătăţirea masei de Bitcoin pe seama „mineritului” în perioade de timp determinate.

Conform autorului studiului, Dr. Windsor Holden, există şi alte considerente care pot influenţa această evoluţie, cum ar fi posibila alegere a lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA.

„Dacă Donald Trump devine preşedintele SUA, vor exista mari turbulenţe pe pieţele internaţionale. Economist Intelligence Unit plasează această perspectivă printre cele 10 riscuri majore ale acestui an”, a spus acesta. „Bitcoin ar avea de câştigat de pe urma unei atari situaţii măcar până când cursurile şi tendinţele devin clare”, a adăugat Holden.

Studiul Juniper mai arată că adoptarea monedei Bitcoin în spaţiul retailului rămâne încă la limita unei nişe limitate, cu un număr redus de cumpărători online dornici de o astfel de opţiune de plată.

Bitcoin, denumit şi „moneda digitală”, este un sistem de plată electronică descentralizat care se bazează pe criptografie şi algoritmi matematici pentru a nu permite falsificarea sumelor sau urmărirea utilizatorilor. Marele avantaj al Bitcoin este descentralizarea care înseamnă că nici o entitate terţă nu controlează fluxul de bani. Bitcoinul este obţinut prin „minerit” (mining), adică rezolvarea unor ecuaţii prin care sunt generaţi bani noi.

Există două alte beneficii majore induse de moneda Bitcoin. În primul rând, libertarea plăţilor se traduce prin faptul că se poate primi orice sumă de bani, la orice oră, taxele fiind mai mici decât la plăţile convenţionale.

Un alt element esenţial este că tranzacţiile cu Bitcoin sunt ireversibile şi nu conţin informaţii personale ale clientului. Acest lucru protejează comercianţii de pagube cauzate prin diversele metode de fraudă. Şi utilizatorii au mai multă siguranţă deoarece este imposibil pentru comercianţi să forteze plăţi ascunse sau comisioane nedorite.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0