Volksbank investeşte până la 20 milioane EURO în IT, în 2013

banci2Volksbank România are în plan investiţii pe termen lung, în valoare de peste 20 milioane Euro în sisteme şi infrastructură IT, informează un comunicat de presă al băncii.

Investiţiile vor viza proiecte strategice IT, ce urmăresc îmbunătățirea calităţii serviciilor oferite clienţilor. Efectul ar trebui să fie o viteză mai mare de răspuns în cazul operațiunilor curente, la ghişeu, și al solicitărilor de credite”, a declarat Bogdan Pipernea, Directorul Diviziei IT din cadrul Volksbank.

Volksbank a început în 2012 un program de remodelare a mediului IT, care vizează atât modul de organizare a băncii, sisteme şi aplicaţii bancare, cât şi infrastructură şi securitate IT. Programul este parte a strategiei Băncii şi va fi dezvoltat pe parcursul următorilor 2-3 ani.

Printre aceste proiecte importante pe care le vom implementa în următorii 2-3 ani, aş dori să menţionez şi înlocuirea sistemului de Core Banking, a principalelor sisteme de introducere a datelor şi a Internet Banking-ului. Avem în vedere soluții de top, care ne vor permite să implementăm planurile ambițioase de schimbare.

Scopul final este crearea unei structuri IT funcționale, în condițiile unui mediu IT integrat, care vor permite băncii să-și fluidizeze operaţiunile şi să introducă noi canale de distribuţie pentru produse bancare în cel mai scurt timp posibil. Obiectivul este să avem un timp de răspuns mai rapid la nevoile clienţilor şi să aducem un plus de inovaţie produselor şi serviciilor băncii, care să le diferenţieze de celelalte produse de pe piaţă” , a adăugat Pipernea.

Bogdan Pipernea, 36 de ani, s-a alăturat echipei Volksbank România în Noiembrie 2011. Pipernea are peste 12 ani experienţă în banking şi IT management, având daja în portofoliul propriu coordonarea a două proiecte majore de fuziuni bancare şi un număr semnificativ de programe de remodelare organizaţională şi a mediului IT.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0