Activele Raiffeisen Benefit au depasit pragul de 100 milioane de lei

Activele Raiffeisen Benefit au depasit pragul de 100 milioane de lei

Raiffeisen Benefit a fost cel mai căutat fond de către investitori în ultimul an înregistrând un randament net de peste 4%.
Raiffeisen Benefit, fondul de randament absolut al RAM, a reuşit să atragă de la investitori peste 100 milioane de lei. Fondul a fost cel mai accesat produs din portofoliul RAM în ultimul an. Investitorii, în special cei care au beneficiat de consultanţă personalizată, au apreciat versatilitatea şi capacitatea fondului de a genera randament pozitiv într-un mediu economic marcat de incertitudine.
„Unul dintre obiectivele noastre principale este facilitarea accesului pentru cât mai mulţi investitori la produsele inovative pe care le oferim, inclusiv Raiffeisen Benefit. În mod tradiţional, la acest gen de fonduri adera clienţi Premium şi Private Banking. În centrul tuturor iniţiativelor care implică investitori care fac primii paşi spre fonduri de investiţii, sta preocuparea noastră de a nu-i duce într-o zonă de risc ridicat. Atât deprinderea cu noi instrumente de investiţii cât şi creşterea toleranţei la risc sunt procese de durată, care ţin de felul de a fi al fiecăruia dintre noi” a declarat Răzvan Szilagyi, CEO al Raiffeisen Asset Management.
Raiffeisen Benefit a reuşit să obţină un randament de peste 4% în ultimul an, în condiţiile în care pierderea temporară maximă, în interiorul anului, nu a depăşit această valoare. Fondul a reuşit să răspundă astfel aşteptărilor celor mai mulţi dintre investitori, atât în termeni de randament cât şi de toleranţă la pierderi.
Mai importantă decât evoluţia din ultimul an, rămâne perspectiva pe care fondurile de randament absolut o oferă în actualul context de piaţă. Multe dintre pieţele de acţiuni se afla, sau sunt foarte aproape, de maximele lor istorice. Anul 2017 se anunţă a fi din nou un an marcat de evenimente greu de anticipat, iar Raiffeisen Benefit se afla în faţa unei situaţii privilegiate din care poate să genereze randamente însemnate pentru investitorii săi, fără să-i expună pe aceştia riscului înregistrării unor pierderi notabile.
Raiffeisen Asset Management este al doilea mare administrator de fonduri din România, cu active în administrare de 1,5 miliarde EUR echivalent şi s-a remarcat în cadrul industriei locale de asset management ca o companie inovativa, fiind :
– prima din România care a direcţionat o parte din plasamentele de acţiuni către pieţele externe, prin intermediul fondurilor Raiffeisen Prosper şi Raiffeisen Benefit,
– prima şi singura care a lansat un fond de investiţii cu capital protejat, Raiffeisen Confort şi Raiffeisen Confort Euro,
– prima societate de administare a investiţiilor care administrează un fond de pensii facultative, Raiffeisen Acumulare,
– prima societate de administrare care a lansat un fond cu plasamente în instrumente purtătoare de dobândă denominat în dolari, Raiffeisen Dolar Plus.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0