Marissa Meyer, CEO al Yahoo, tăiată de la bonusul salarial anual ca pedeapsă pentru superficialitaea cu care a tratat atacurile la care a fost supus portalul

Marissa Meyer, CEO al Yahoo, tăiată de la bonusul salarial anual ca pedeapsă pentru superficialitaea cu care a tratat atacurile la care a fost supus portalul

Şefa Yahoo, Marissa Meyer (foto) îşi va pierde bonusul de cash după ce investigaţia independentă privind breşele de securitate cu care s-a expus gigantul multinaţional a demonstrat că executivii companiei şi echipa de asistenţă juridică au dat greş în încercarea lor superficială de a înţelege şi a cerceta atacurile informatice care au compormis date confidenţiale ale unui număr imens de clienţi.

De altfel, cel mai important avocat al corporaţiei, Ronald Bell, a demisionat fără a mai fi plătit.

Rezultatele investigaţiei privind penetrarea portalului în 2014 care a afectat conturile a 500 milioane de utilizatori sunt cuprinse în cel mai recent raport privind securitatea informatică a Yahoo, publicat pe 1 martie 2017.

Raportul mai precizează că „nu este clar dacă și în ce măsură o astfel de dovadă a pierderii de informaţii a fost comunicată și înțeleasă în afara echipei de securitate IT în mod eficient.”

După comunicarea concluziilor investigaţiei, boardul director a decis să nu mai acorde şefei Mayer bonusul salarial pe 2016. De altfel, aceasta a scris şi pe blog: „Am decis să renunţ la bonusul meu anual şi la pachetul de acţiuni gratuite şi mi-am exprimat dorinţa ca aceşti bani să fie redistribuţi angajaţilor noştri care muncesc din greu”.

Bonusul pe care nu-l va mai casa CEO-ul Yahoo ar fi avut valoarea de 2 milioane de dolari, peste salariul anual de un milion de dolari. În pachetul salarial, există angajamentul companiei de a o răsplăti cu un pachet de acţiuni gratuite în valoare de cel puţin 12 milioane de dolari anual. Potrivit „The Wall Street Journal”, în 2015 Marissa Meyer a ajuns la un venit anual total de 35 milioane de dolari.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0