-->

Agricover imprumuta 15 mil. euro de la Black Sea Trade and Development Bank

ifn17Grupul Agricover, lider în agribusiness-ul românesc, a semnat astăzi un acord cu Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) privind obţinerea unui împrumut în valoare de 15 milioane de euro. Jumătate din fonduri vor fi investite pentru dezvoltarea diviziei de achiziţii, prelucrare şi comercializare a cerealelor – Agricover SRL, în efortul de integrare pe verticală şi extinderea afacerilor în regiunea Mării Negre.

Restul împrumutului va fi folosit de Agricover Credit IFN, divizia financiară a grupului, pentru finanţarea fermierilor. Acordul va contribui la dezvoltarea producției de cereale și a lanţului de procesare, inclusiv la realizarea de produse finite de calitate superioară, care este una dintre prioritățile politicii economice ale României.”

Agribusiness-ul este un generator major de venit şi o sursă esenţială de bunăstare şi locuri de muncă în România. Prin finanțarea extinderii Grupului Agricover, banca îşi subliniază angajamentul de a sprijini companiile dinamice, capabile să contribuie la modernizare, să genereze creşterea exporturilor româneşti şi să participe la cooperarea economică regională, acesta fiind un obiectiv major al BSTDB ca bancă de dezvoltare regională”, a spus Mustafa Boran, vicepreședintele BSTDB, cu ocazia semnării acordului.

La rândul său, Robert Arsene, CEO al Grupului a declarat: „Dezvoltarea agriculturii pe baze durabile, obiectiv major pentru România, reprezintă o prioritate şi pentru Grupul Agricover, care este furnizor de soluţii complete pentru agribusiness-ul local. Acordul semnat cu Black Sea Trade and Development Bank ne va permite să continuăm diversificarea produselor şi serviciilor inovatoare şi să oferim soluţii de finanţare personalizate, adaptate specificului local”.

Robert Rekkers (foto), directorul general al Agricover Credit IFN a punctat: “Succesul unui business în agricultură depinde în mare măsură de capital, iar Grupul Agricover, prin Agricover Credit IFN, este preocupat în permanenţă să ofere fermierilor soluţii noi de finanţare. Acordul cu o instituţie bancară prestigioasă precum Black Sea Trade and Development Bank înseamnă o investiţie în viitorul agribusiness-ului românesc, care poate fi un motor real, sustenabil de dezvoltare a economiei”.

Despre Grupul Agricover

Grupul Agricover este singurul furnizor de soluţii complete pentru agricultură din România, un integrator în circuitul serviciilor şi produselor din agricultură, deţinând poziţia de lider pe piaţa de agribusiness. Înfiinţată în anul 2000, prin fuziunea dintre SC Comcereal SA Buzău şi Ulvex SA, Agricover şi-a extins afacerile în domeniul agribusiness-ului, construind un modelul de business ca integrator între fermieri şi industria alimentară. Având peste 600 de angajaţi, Grupul Agricover include: Agricover Distribuţie, Agricover Cereale, Agricover Silozuri, Agricover Logistică, Agricover Credit IFN, Agricover Broker Asigurari, Agricover Livestock, Agricover Bulgaria. Soluţiile integrate oferite fermierilor includ seminţele, îngrăşămintele, motorina, produsele fitosanitare, consultanţă tehnică de specialitate, suport financiar, asigurarea recoltei, servicii logistice şi de siloz, precum şi sprijin în valorificarea recoltelor. În 2012, Grupul Agricover a avut afaceri de 970 de milioane de lei, în creştere faţă de 2011.

Despre BSTDB

Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) este o instituţie financiară internaţională care operează în Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia şi Ucraina. Banca are sediul la Salonic, în Grecia. BSTDB sprijină dezvoltarea regională şi cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, acţiuni şi garanţii pentru proiecte şi finanţarea comerţului atât în domeniul public, cât şi în cel privat. Capitalul autorizat al băncii este de 3 miliarde SDR (aproximativ 3,5 miliarde de euro). Ratingul Standard and Poor’s acordat băncii este “A-“, iar ratingul Moody’s pe termen lung este A3. Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul www.bstdb.org.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0