Banking 4.0, o conferință internațională dedicată tehnologiilor emergente

Banking 4.0, o conferință internațională dedicată tehnologiilor emergente

7 din 10 romani considera că o bancă este modernă dacă nu percepe taxe şi comisioane. Banking 4.0 – o conferinţă despre viitorul serviciilor financiare, relansat prin tehnologiile emergente: blockchain, biometrie şi inteligenţa artificială.

Cele mai importante trei caracteristici pe care românii din mediul urban le asociază cu o bancă modernă sunt ușurința în utilizare (menționată de 80% dintre ei), urmată de rapiditate (76%) și securitate (73%), potrivit studiu reprezentativ urban, despre percepția românilor în ceea ce privește băncile moderne și serviciile oferite de acestea, realizat de iSense Solutions.

Consumatorii își doresc ca o bancă modernă să fie atentă cu buzunarul lor. Astfel, serviciile bancare sunt evaluate ca fiind moderne dacă nu au comisioane (69%). Pot fi serviciile financiare personalizate, disponibile non-stop, sigure, rapide şi în acelaşi timp (aproape) gratuite? Este acesta un paradox sau nouă paradigmă în banking?

43 de experţi din şapte tari (Belgia, Marea Britanie, Polonia, Franţa, Republica Ceha, Italia şi România) vor lua cuvântul la Banking 4.0, poate cel mai important eveniment anual pe segmentul tehnologiilor emergente care vor schimba industria serviciilor financiare în anii următori, pentru a vorbi despre automatizarea proceselor bancare, biometrie, blockchain, cloud computing, economie conversaţională, plati instantanee, securitate cibernetică, “machine learning” şi inteligenţa artificială.

Lista experţilor poate fi consultată aici: https://nocashevents.ro/thespeakers/

Compania SIA din Italia şi Transfond vor vorbi despre plati instantanee, serviciu care va fi lansat curând şi în România, în vreme ce Asociaţia Bancherilor din Luxemburg va prezenta un studiu de caz privind utilizarea tehnologiei blockchain pentru optimizarea proceselor bancare şi va analiza situaţia open banking-ului în Europa.

Inteligenţa artificială pusă în slujba unui banking inteligent va fi abordată de către diferite companii. Active Asset Allocation din Franţa va prezenta un serviciu denumit „RAFA – the Robo Allocator for Advisors”, care foloseşte roboţii pe zona de risk management şi optimizare a strategiilor de investii, atât la nivel corporate cât şi individual.

Este una dintre modalităţile în care inteligenţa artificială poate fi utilizată pentru a optimiza banking-ul, deşi serviciul propus de AAA se adresează la fel de bine şi companiilor de asigurare, fondurilor de pensii sau băncilor de investiţii.

Lansări în cadrul conferinţei

Compania Starbyte, unul dintre principalii furnizori de soluţii software pentru sectorul FinTech din România prezintă cea mai recentă soluție software – platforma 4Apply. Starbyte a reimaginat fundamental procesul de customer onboarding, pentru a face posibil 1 milion de clienți noi pe oră. Platforma oferă opțiuni inteligente de autentificare, flux de scoring multi-fazat, gestionarea documentelor, diverse tipuri de comunicări directe, automatizate cu clienții, cum ar fi video streaming și chatbots, verificări, 360⁰ customer view. În cadrul evenimentului va fi prezentat modul în care 4Apply automatizează procesul de creditare, de la momentul aplicării. până la eliberarea împrumutului.

La eveniment va fi prezentă şi Fintech OS, companie specializată în accelerarea transformării digitale a instituţiilor financiare, fiind şi prima companie românească acceptată în acceleratorul Microsoft din Londra.

Echipa FintechOS va vorbi despre cum poate fi redusă durata de digitalizare a unor procese, de la zile sau chiar săptămâni de lucru, la mai puţin de trei ore. Totul prin intermediul roboţilor de automatizare a proceselor (RPA), în urma integrării cu UiPath. Cu această ocazie va fi lansată platforma WOZ, ce îşi propune să revoluţioneze modul prin care soluţiile financiare sunt proiectate şi dezvoltate.

OneSpan (SUA) şi Idemia (Franţa), sunt două companii de top la nivel mondial pe zona de autentificare şi biometrie. Ambele vor prezenta la Bucureşti cele mai noi tehnologii şi tendinţele în domeniu.

Partenerul principal al evenimentului, compania Midasoft, va aduce la Bucureşti două dintre cele mai dinamice companii pe zona de Securitate cibernetică: Vectra (SUA) şi Wallix (Franţa). Vectra este lider mondial în ceea ce priveşte folosirea inteligenței artificiale pentru detectarea în timp real şi eliminarea atacatorilor cibernetici, oferind toate detaliile necesare pentru acțiune imediată.

WALLIX este primul furnizor european de software pentru securitatea informatică care poate fi găsit pe EuroNext. Compania oferă soluţii privind managementul accesului privilegiat în rețea.

Discuţiile din cadrul conferinţei vor avea la baza studii recente care analizează tendinţele banking-ului modern, pe fiecare dintre cele şase teme mari ce vor fi luate în discuţie, dar şi o cercetare de piaţă a iSense Solutions, ce va prezenta percepţia romanilor în privinţa acestor tehnologii.

La conferinţă internaţională Banking 4.0 sunt aşteptaţi 200 de specialist din bănci, IFN-uri, companii de asigurare şi de leasing, firme de IT, case de avocatură, companii telecom, furnizori de infrastructură şi procesatori, scheme internaţionale de plată, fintech-uri, marii comercianţi (atât online cât şi offline), asociaţii de profil, autorităţi.

PARTENERI

Partener principal al evenimentului: Midasoft

Parteneri: Austria Card, Allevo, Banca Transilvania, BCR, Starbyte, SIA, FintechOS, OneSpan, Plaut, TBI Bank, Transfond.

Technology Partners: Diebold-Nixdorf, ING Bank, Inform Lykos, Vectra şi Wallix

Mobility Partner – BlackCab

Research Partner – iSense Solutions.

Parteneri instituţionali: ANSSI, ARB şi ARMO

Parteneri media: bankingnews.ro, bursa.ro, canal33, conso.ro, finzoom.ro, Piaţa Financiară, Radio România Actualităţi, wall-street.ro

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0