BCR a premiat cele mai inovatoare idei de afaceri ale liceenilor din București la Young Business Minds, concursul de antreprenoriat organizat de Școala Comercială Superioară Kretzulescu și ASE

BCR a premiat cele mai inovatoare idei de afaceri ale liceenilor din București la Young Business Minds, concursul de antreprenoriat organizat de Școala Comercială Superioară Kretzulescu și ASE

Young Business Minds, primul concurs de antreprenoriat pentru elevii claselor X-XII de la liceele și colegiile din București, și-a anunțat câștigătorii vineri, 5 mai 2023. În finală au participat cele mai bune 10 echipe, dintr-un total de 89 de înscrieri de la 20 de licee din București, iar cele mai inovatoare și solide planuri de afaceri au fost recompensate cu premii în bani, în valoare totală de 2.000 de euro. Finala a avut loc în sala de evenimente a Școlii Superioare Comerciale „N. Kretzulescu” și a fost transmisă live pe paginile BCR de Facebook și LinkedIn.

Pentru a-și prezenta business-urile și ceea ce aduc nou pe piață, fiecare dintre cele 10 echipe a avut la dispoziție trei minute, expunerea lor fiind urmată de o sesiune de trei minute pentru întrebări și feedback din partea juriului. La final, juriul, format din 10 antreprenori, profesori și manageri cu experiență în diverse domenii de business și medii universitare, a acordat patru premii pentru echipele care au reușit să creeze planuri de afaceri de impact:

  • Premiul I (1000 euro): echipa Figurines Studios – care propune o idee de business cu produse decorative 3D, realizate prin intermediul inteligenței artificiale (Cojocaru Andrei-Șerban și Petre Clara Eleonora, Colegiul Economic „A. D. Xenopol”, București);
  • Premiul II (500 euro): echipa Solareen – grup de inițiativă care propune înființarea unui parc fotovoltaic la periferia Bucureștiului (Livia Carasel, Angelo Niță, Francesca Mocan, Anne Marye Strugariu și Naty Stoica, Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”, București);
  • Premiul III (300 euro): Mudo Furniture – o idee de business de mobilă modulară, care propune un design flexibil, cu piese de mobilier ușor de transportat și montat, care utilizează materiale eco-friendly și reciclate (Gavrilă Roxana și Sandu Mihnea, Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”, București);
  • Mențiune (200 euro): Dulcis – producție de dulciuri special realizate pentru persoanele cu diete speciale: vegane, cu intoleranță la lactoză, cu diabet sau diferite alergii (Mutu Irina Ștefania și Călărașu Alessia Maria, Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”, București).

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0