BCR Asigurări de Viaţă Vienna Insurance Group revine pe profit: 27,8 milioane lei în 2014

BCR Asigurări de Viaţă Vienna Insurance Group revine pe profit: 27,8 milioane lei în 2014

BCR Asigurări de Viaţă Vienna Insurance Group a înregistrat, la 31 decembrie 2014, un profit în valoare de 27,8 milioane lei (date conform standardelor IFRS), după pierderile înregistrate în anii anteriori.

« Pentru BCR Asigurări de Viaţă Vienna Insurance Group anul 2014 a fost unul deosebit de important, atât prin transformările prin care a trecut compania, cât şi prin rezultatul obţinut. Din acest motiv, perspectivele sunt pozitive şi confirmă faptul că, împreună cu partenerul nostru strategic BCR, am dezvoltat cel mai bun model de bancassurance din România », a declarat Sorin Mititelu, Preşedinte Directorat BCR Asigurări de Viaţă Vienna Insurance Group.

În cursul anului 2014, BCR Asigurări de Viaţă Vienna Insurance Groupa subscris un volum de prime brute în valoare de 143,8 milioane lei. În portofoliul companiei, ponderile cele mai importante le deţin asigurarea Contul de Investiţii cu Asigurare, produs cu componentă investiţională de tip unit – linked şi asigurările de viaţă asociate creditelor bancare, reprezentând împreună aproximativ 70% din totalul primelor brute subscrise şi a căror volume însumate au înregistrat o creştere de 8,6% faţă de volumele anului 2013. Beneficiile* plătite de către companie clienţilor săi au fost în valoare de 117,1 milioane lei, în creştere cu 38,3 % faţă de anul 2013. Dintre acestea, cea mai importantă pondere au avut-o maturităţile, BCR Asigurări de Viaţă Vienna Insurance Group plătind în total clienţilor săi 58,2 milioane de lei la expirarea poliţelor de asigurare cu componentă investiţională. De menţionat este şi evoluţia răscumpărărilor, în scădere cu 44% faţă de răscumpărările plătite pană la 31 decembrie 2013, fapt care arată creşterea gradului de retenţie a clienţilor, datorată încrederii acestora în produsele companiei.

« Convingerea noastră în revenirea pieţei asigurărilor de viaţă a fost confirmată de rezultatele din cel de al doilea semestru al anului 2014. Pe acest trend de creştere, în anul 2015 ne putem bucura de tot mai multă încredere din partea clienţilor, bazată pe produse şi servicii potrivite contextului economic actual, ca soluţii reale şi practice la nevoile tot mai mari de protecţie imediată sau pe termen lung ale acestora», a adăugat Sorin Mititelu.

Evoluţia pozitivă a rezultatelor financiare obţinute în anul 2014 a fost susţinută şi de scăderea cheltuielilor administrative cu 47%, comparativ cu finalul anului 2013.

Totodată, activele aflate în administrare s-au menţinut la aceeaşi valoare ca la finele anului 2013, în jurul sumei de 1,1 miliarde lei, iar marja de solvabilitate de 398% şi coeficientul de lichiditate de 5,65 arată soliditatea financiară a BCR Asigurari de Viaţă VIG şi capacitatea acesteia de a onora obligaţiile sale de plată.

BCR Asigurări de Viaţă Vienna Insurance Group este o companie membră a Vienna Insurance Group.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est. Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii este format din aproximativ 50 de companii din 24 de ţări. VIG are o experienţă de 190 de ani în domeniul asigurărilor. Având aproximativ 23.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider incontestabil pe principalele pieţe unde îşi desfăşoară activitatea. Grupul se bucură de o poziţionare excelentă, care îi permite să valorifice oportunităţile de creştere pe termen lung, într-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.

Beneficiile plătite – însumează daunele plătite, maturităţile (sumele plătite clienţilor la expirarea perioadei de valabilitate a poliţei de asigurare) şi răscumpărările (sumele plătite către clienţi înainte de scadenţa poliţei, la solicitarea acestora).

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 3