-->

Valoarea creditelor acordate de RBL în 2014 a fost cu 31% mai mare

Valoarea creditelor acordate de RBL în 2014 a fost cu 31% mai mare

Raiffeisen-Banca-pentru-Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a acordat în anul 2014 credite în valoare de 35 milioane lei, în creştere cu 31% faţă de valoarea înregistrată cu un an înainte.

În ceea ce priveşte valoarea totală a contractelor semnate de către clienţii RBL, aceasta ajunsese în data de 31.12.2014 la 3,2 miliarde lei, în creştere cu 14% faţă de anul anterior. Suma de 3,2 miliarde lei reprezintă valoarea potenţialului de investiţii în domeniul locativ accesibil clienţilor băncii pe termen mediu şi lung (depuneri şi credite). Contractele de economisire-creditare pentru un număr de 217.000 de clienţi au fost în creştere cu peste 10% faţă de 2013, ceea ce confirmă dezvoltarea constantă a activităţii băncii.

O tendinţă ascendentă, peste media pieţei, a avut şi valoarea totală a depunerilor efectuate de clienţi, care a fost cu 34% mai mare comparativ cu anul 2013, soldul total aferent contractelor de economisire-creditare atingând, la sfârşitul anului 2014, cifra de 451 milioane lei. Nivelul total al activelor înregistrat la 31.12.2014 a fost de 527 milioane lei, în creştere cu peste 30% faţă de anul 2013, iar profitul net a fost de peste 1,7 milioane lei, in usoara crestere (4%) fata de anul anterior.

”Finanţarea sustenabilă a proiectelor locative ale familiei este o preocupare importantă a oricăruia dintre noi. Preocuparea noastră cea mai mare a fost şi este de a creşte activitatea de creditare în condiţii de risc minim pentru clienţi şi pentru bancă. Contractând o finanţare în lei, cu dobândă fixă, clientul evită riscul de rată de schimb şi cel de rată a dobânzii. Finanţând clienţi cu un istoric de economisire cunoscut, banca minimizează costul cu provizioanele.”, a spus Aurelia Cionga – Preşedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe oferă produse de economisire-creditare, destinate îmbunătăţirii situaţiei locative. Clienţii, care încheie un contract de economisire-creditare şi economisesc o perioadă de timp, au ulterior posibilitatea accesării unui credit cu dobândă fixă de 4,5% pe an, în funcţie de produsul ales. În fiecare an, clienţii primesc la depunerile efectuate în anul respectiv, o primă de stat de 25% pe an, până la 250 de euro (echivalentul în lei), la care se adaugă dobânda bancii.

Produsele de economisire-creditare sunt produse financiare pe termen mediu şi lung şi au următoarele 3 avantaje majore: eficienţa financiară: randament bun în faza de economisire ce s-a situat peste media pieţei bancare; costuri scăzute în faza de creditare, siguranţă: produs în lei, fără risc valutar, cu rate fixe de dobândă, simplitate: rată lunara la credit egală cu suma economisită lunar în prima fază a produsului

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0