Cu 6 milioane Euro generaţi în 2018, FintechOS anunţă rezultate financiare peste aşteptări şi o accelerare a strategiei de dezvoltare

Cu 6 milioane Euro generaţi în 2018, FintechOS anunţă rezultate financiare peste aşteptări şi o accelerare a strategiei de dezvoltare

FintechOS, companie specializată în accelerarea transformării digitale a instituțiilor financiare, anunţă venituri de 6 milioane de euro din vânzarea tehnologiei FintechOS în primul an de la înfiinţare. Din această sumă, 1 milion de euro reprezintă venituri recurente anuale din licenţe şi alte 5 milioane de euro reprezintă venituri din serviciile de implementare generate pentru parteneri. Depăşirea pragului de 1 milion euro în venituri recurente anuale reprezintă un prag critic pentru startup-urile IT care vând produse în regim software as a service. Compania a ajuns în 2018 la 35 de angajaţi şi estimează o dublare a personalului până la sfarşitul anului 2019, precum şi atingerea pragului de 3 Milioane Eur venituri recurente anuale din licenţe.
În doar un an de la înfiinţare, FintechOS a reuşit o extindere a operaţiunilor pe 3 continente şi gestionarea unui portofoliu de active de peste 10 miliarde de euro prin clienţi ca ERSTE, Vienna Insurance Group, Orange Money, Hyperion Insurance Group, NN, Banca Transilvania, TBI Bank, BCR Asigurări sau Idea Bank.
Din octombrie 2018, FintechOS a devenit prima companie românească acceptată în programul global de accelerare Microsoft din Londra. Echipe mixte din structura Microsoft UK sunt implicate în pregătirea platformei, a strategiei de piaţă şi a suportului tehnic necesar expunerii în peste 190 de ţări prin 40,000 de vânzători şi parteneri de implementare Microsoft.
În luna noiembrie 2018, compania a atras o investiţie de 600,000 euro de la GapMinder VC. Pentru a-şi dezvolta accelerat intrastructura tehnică şi comercială necesară atacării pieţelor financiare din Europa occidentală şi USA, compania îşi propune să atragă suplimentar alţi 500,000 euro ca follow-up round în următoarele luni, în anticiparea unei runde de serie A de cca 10 milioane de euro până la sfarşitul anului 2019.
În prima parte a anului 2019 compania va lansa operaţiunile din UK, urmând ca operaţiunile din regiunea Benelux să fie controlate din Amsterdam. Centrul de R&D, dezvoltare, testare şi suport tehnic vor rămâne în Bucureşti. Headquarterul companiei va fi localizat în Londra, unul dintre cele mai puternice centre financiare din lume.
Viteza de dezvoltare pe care o dorim nu va fi posibilă fără o infrastructură puternică, care să susţină o creştere accelerată, şi aici mă refer la partea de suport şi documentare tehnică pentru atragerea comunităţilor de dezvoltatori, la dezvoltarea unor programe de pregătire şi certificare a partenerilor, la consolidarea echipei comerciale, la atragerea unor oameni cu experienţă mare în managementul companiei. Viteza cu care creştem ne obligă să revizuim în fiecare lună strategia de produs, ceea ce necesită oameni cu viziune şi viteză mare de execuţie” declară Teodor Blidăruş, CEO FintechOS.
FintechOS oferă instituţiilor financiare acces rapid la tehnologii de ultimă generaţie, prin care pot fi lansate noi instrumente financiare, noi canale digitale de distribuţie sau experienţe personalizate de interacţiune cu clienţii, de 10 ori mai rapid faţă de un mediu tradiţional de dezvoltare software. Prin implementarea tehnologiei FintechOS, clienţii raportează și o reducere a costurilor de operare de până la 5 ori.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0