First Bank finalizează cu succes integrarea Bank Leumi România

First Bank finalizează cu succes integrarea Bank Leumi România

First Bank, deținută de fondul de investiții american J.C. Flowers & Co., a încheiat fuziunea legală și operațională cu Bank Leumi România, subsidiară a Bank Leumi Israel, finalizând astfel tranzacția inițiată în vara anului 2019.

De astăzi, pe piața bancară românească a apărut o instituție financiară mai puternică, cu o poziție de capital consolidată. First Bank înglobează acum clienții, angajații și rețeaua reconfigurată de unități a Bank Leumi România.

“Această fuziune s-a transformat într-un proces complex din cauza pandemiei. Echipele noastre au fost nevoite să mențină distanța și să lucreze de acasă, fiind însă pe deplin susținute de Consiliile de Administrație ale celor două companii. Este prima fuziune administrată cu succes de echipe care au operat în mare măsură de la distanță sau de acasă. Achiziția este un pas firesc în consolidarea prezenței noastre pe piața locală și în extinderea portofoliul de clienți valoroși. Totodată, am lansat noua aplicație de mobile și internet banking. Acest lucru vine să completeze rețeaua noastră de unități. <<Digital with Human Touch in The American Way>>, aceastea sunt atributele First Bank” a declarat Henk Paardekooper, președintele Comitetului Executiv și membru în Consiliul de Administrație al FIRST BANK.

Clienții Leumi au primit toate informațiile necesare relocării către noua entitate, majoritatea lor având desemnat un consultant bancar care să le ofere suport. Ei vor avea acces la toată gama de produse digitale inclusiv platformele de videobanking și internet și mobile banking. În plus, pentru întrebări și informații suplimentare, noii clienți First Bank au la dispoziție o linie telefonică specială (+4021 308 77 00) și o secțiune dedicată pe https://firstbank.ro/leumi.

Bank Leumi România a fost preluată de către FIRST BANK, care a devenit acționarul său principal, deținând 99,9235% din acțiunile acesteia. First Bank a obținut toate aprobările necesare din partea Băncii Naționale a României și a Consiliului Concurenței din România pentru această tranzacție, în iulie 2019. În 15 noiembrie, First Bank a depus la Banca Națională a României „Proiectul de fuziune cu Bank Leumi România”. A urmat procesul de integrare a activităților celor două bănci, care s-a încheiat cu absorbția Bank Leumi România de către First Bank, sub brandul First Bank.

First Bank oferă o gamă largă de produse și servicii financiare clienților persoane fizice, persoane juridice și întreprinderi mici și mijlocii.

First Bank are sediul la București și operează prin intermediul a 59 de sucursale, având aproape 1.000 de specialiști angajați și aproximativ 130.000 de clienți activi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0